Editors - Papillon

2009.09.24. 18:20

Napjaink egyik legfontosabb bandájának okt. 12-én kerül a boltokba legújabb, immár harmadik albuma. Az első kettő (The Back Room, An End Has A Start) egyaránt izgalmas hanganyag volt, melyben az együttes megteremtette saját, össze nem téveszthető hangzás világát. Dícséretes módon azonban az Editors, ahelyett, hogy a bevált receptet alkalmazná újra, az In This Light and On This Evening mer új hatásokat belevinni eddig is izgalmas zenéjükbe.

Papillon az első singel az albumról, melynek már első másodperceiben felhúzhatjuk szemöldökeinket, hisz az Editorst általában az Arctic Monkeyshoz szokták hasonlítani, de a kérdés: Hová tűnt a gitár a gitár-popból? Hisz, mi fülünket megüti nem más, mint egy 80as éveket idéző, diszkószerű szintiriff. Elsőre egyébként semmi különös nincs benne, nem különösképpen fülbemászó, de ahogy az egész szám erre az egy riffre épül, rögzül a fülünkben a dallam, és azt vesszükészre, hogy elkezdjük imádni.

Tom Smith baritonja továbbra is gyönyörűen szól, benn evan minden érzelem, amit még lehet engedni a popszakmában a csöpögésség bélyege nélkül, és megvan az energia, amiket zenéjük, és koncertjeik sugároztak hallgatóikba/nézőikbe. Ezzel elérkeztünk a Papillon legnagyobb erősségéhez mégpedig, hogy itt egy megalapozott zenei fejlődésről beszélünk: nem az alapoktól építettek fel egy új Editorst, hisz azmár nem Editors lenne, hanem valami más (lsd. Arctic Monkeys), hanem úgy újultak meg, hogy közben maradtak azok akik voltak, és ez a mai állandó új utak keresés közepette nagy szó. Ha a teljes album is ugyanezeket az erényeket fogja felmutatni, úgy érzem a 2009-es esztendő egyik legnagyobb durranás lehet az In This Light and On This Evening.

(Az albumról szintén olvashattok majd itt egy hosszab összefoglalót)

Editors - Papillon: 8,8/10

Videó: Editors - Papillon

      gabORC

A bejegyzés trackback címe:

https://definitelymaybe.blog.hu/api/trackback/id/tr981404635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása